Je tong poetsen

Je tong poetsen

Waarom zou je je tong poetsen?

Je tong heeft een ruw oppervlak dat, anders dan je tanden, vol met piepkleine pieken en dalen zit waar bacteriën zich perfect kunnen ophouden en vermeerderen. Het is zelfs zo dat er meer bacteriën op je tong zitten dan op je tanden. Deze bacteriën kunnen gemakkelijk van je tong naar je tanden overgaan om daar schade aan te richten en een slechte adem te veroorzaken. Het is zelfs zo dat als je verder geen andere tandproblemen hebt zoals gingivitis of tandbederf, de bacteriën op je tong een van de belangrijkste oorzaken van een slechte adem zijn.

We weten allemaal dat je ten minste twee keer per dag moet poetsen en flossen, maar wist je dat je ook je tong schoon moet maken?

Hoe maak je je tong schoon

Als je je tanden goed gepoetst hebt moet je daarna je aandacht vestigen op het schoonmaken van de tong.

Je tong poetsen draait volledig om het verwijderen van bacteriën, zowel vooraan als achter op de tong. De voorkant maakt zich relatief goed zelf schoon, maar de achterkant is essentieel. Begin met een beetje tandpasta op de borstel te doen, begin achterin en beweeg naar voren. Vergeet niet om zowel van voor naar achteren als van zij naar zij te poetsen. Gebruik redelijk wat druk maar stop als het pijnlijk wordt.

Sommige tandenborstels hebben een speciale tongborstel op de achterkant, en je kunt zelfs tongschrapers kopen. Maar voor de meeste mensen zijn tandenborstels prima.

Hoe vaak moet je je tong poetsen?

De tong schoonmaken zou onderdeel moeten uitmaken van je dagelijkse mondverzorgingsroutine. Doe het daarom ten minste twee keer per dag, meestal in de ochtend en voordat je naar bed gaat. Als het middag is en je mond is droog of je hebt een vieze smaak in je mond, probeer dan je tong opnieuw te poetsen.

Beheer Cookies