Volwassenen

Volwassenen kunnen vanaf de leeftijd van 30 tot 40 jaar stilaan de effecten beginnen te voelen van een vermindering in de basale stofwisselingssnelheid (basal metabolic rate, BMR), met als onmiddellijk gevolg een gewichtstoename, vooral ter hoogte van de taille, en botresorptie als gevolg van calciumverlies. Hiermee creëren volwassenen een verhoogd risico op ernstigere gezondheidsproblemen later in hun leven.

Volwassenen kunnen ook last beginnen te krijgen van wortelcariës rond de blootliggende wortels van tanden of bestaande tandvullingen. Vaak gaat dit gepaard met de ontwikkeling van een droge mond en het gebruik van harde snoepjes of muntjes om de speekselproductie te verhogen.

Het doel van voeding op volwassen leeftijd is de bevordering van de gezondheid, het behoud van alle mondweefsels en de ondersteunende structuren, en van een ondersteuning van de immuniteit. Patiënten aanmoedigen om fysiek actief te blijven en de voedingsrichtlijnen te volgen, kan toekomstige, chronische ziekten later in het leven, helpen voorkomen.

Beheer Cookies