Healthy Eating Plates

De Healthy Eating Plates werden ontwikkeld ter vervanging van de bestaande Food Guide Pyramids (voedingsdriehoek). De Harvard School of Public Health paste enkele belangrijke punten in de USDA’s MyPlate aan om een uitgereider beeld te geven van het basisvoedingsadvies.4

Image 5: Diagram-Healthy Eating Plate
  • Kies voor gezondere eiwitten zoals die uit vis, gevogelte, bonen en noten, en beperk rood vlees en charcuterie die het risico op hartziekten, diabetes en darmkanker kunnen verhogen en leiden tot een gewichtstoename.
  • Eet verschillende soorten groenten, met uitzondering van aardappelen, die hetzelfde effect kunnen hebben op de suikerspiegel als geraffineerde graanproducten en zoetigheden.
  • Voeg daaraan veel en kleurrijk fruit toe.
  • Gebruik gezonde oliën zoals olijf- of koolzaadolie en beperk het gebruik van boter en verzadigde transvetten.
  • Drink van nature calorievrij water of thee en koffie. Beperk het gebruik van suikerhoudende dranken, zowel frisdrank als vruchtensap en beperk uw porties melk en melkproducten tot twee per dag. Een hoge consumptie ervan is geassocieerd met een verhoogd risico op prostaat- en eierstokkanker.
  • Behoud een actieve levensstijl met het oog op uw gezondheid en gewichtscontrole.

Creëer uw bord

Dit interactief hulpmiddel werd ontwikkeld door de American Diabetes Association. Het is een eenvoudige en doeltreffende manier om uw bloedsuikerspiegel te controleren en gewicht te verliezen. Dit hulpmiddel werd gelanceerd om Latino- en Hispano-Amerikanen evenwichtig te leren eten en hun diabetes beter onder controle te houden.5

Diagram of Create Your Plate

Mijn vegetarisch bord

Vegetariers hebben een betrouwbare bron van vitamine B12 nodig. Voedingsmiddelen, natuurlijk rijk aan Vit B12, zijn sojamelk, ontbijtgranen en vleesvervangers. Als dergelijke voedingsmiddelen niet dagelijks op het menu staan, is een vitamine B12-supplement van 25 microgram aanbevolen.6

  • Kies hoofdzakelijk voor volle graanproducten.
  • Eet verschillende varieteiten voedingsmiddelen uit elke voedselcategorie.
  • Volwassenen tot 70 jaar hebben dagelijks 600 IE’s vitamine D nodig.
  • Zorg dat u de nodige eiwitten binnenkrijgt via bonen, noten en sojaproducten.
Diagram of Vegan Plate