Bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees

Je kunt bezorgt raken als je merkt dat je tandvlees bloedt tijdens het poetsen of flossen. Meestal is de oorzaak van bloedend tandvlees iets eenvoudigs zoals te hard poetsen, maar in sommige gevallen kan het een symptoom zijn van iets ergers.

Oorzaken bloedend tandvlees

Eén van de belangrijkste oorzaken van bloedend tandvlees is opgebouwd tandplak op je tanden. Als het onbehandeld blijft kan dit leiden tot gingivitis, een vroeg stadium van tandvleesontsteking. Naast bloedend tandvlees zijn de symptomen van gingivitis rood en opgezwollen tandvlees.

Kom meer te weten over de symptomen, behandeling en preventie van gingivitis

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van gingivitis (bekend als zwangerschapsgingivitis). De symptomen van zwangerschapsgingivitis trekken na de zwangerschap weg.

Kom meer te weten over de oorzaken van zwangerschapsgingivitis en hoe je dit kunt voorkomen

Bloedverdunnende geneesmiddelen kunnen ook de oorzaak zijn van bloedend tandvlees. Als je denkt dat jouw tandvlees bloedt vanwege medicatie, neem dan contact op met je tandarts.

Behandeling bloedend tandvlees

De beste manier om achter de oorzaak te komen van bloedend tandvlees is een afspraak maken bij de tandarts. Je tandarts of mondhygiënist kan je aan de hand van je symptomen adviseren over de beste manier om bloedend tandvlees te behandelen.

Beheer Cookies