DOLLEN MET PROTOCOLLEN:HET PAROPLAATJE VAN INTAKE TOT NAZORG

Woon een van onze UP-TO-DATE evenementen bij, wij bieden u hier een kwalitatieve en educatieve inhoud, onder leiding van deskundige sprekers.

professionals mondgezondheid

DOLLEN MET PROTOCOLLEN:HET PAROPLAATJE VAN INTAKE TOT NAZORG

Datum:21/01/2016
Plaats: Nijmegen

  • Tijd
Inhoud
  • 18u00

Ontvangst met koffie, thee en luxesandwiches

  • 18u50

Opening van het symposium ‘Up to Date’

  • 19u00

Dollen met protocollen: het paroplaatje van intake tot nazorg Duopresentatie over courante parodontale behandelingen, in dialoog met het aanwezige doelpubliek.


Prof. dr. Hugo De Bruyn Prof. dr. Jan Cosyn

  • 21u00

Culinaire versnapering

Onderwerp:
In deze duopresentatie wordt een overzicht gegeven van courante parodontale behandelingen, gaande van de intake van een patiënt tot en met de nazorg. In dialoog met het publiek wordt de zin en onzin besproken van microbiologische diagnostiek, het meten van pockets voor en/of na therapie, het nemen van radiografieën en het behouden van tanden met een bedenkelijke prognose. Het primordiaal belang van een goede mondhygiëne wordt belicht waarbij de eventuele meerwaarde van mondspoelmiddelen en elektrisch poetsen aan bod komt. Vervolgens wordt in detail ingegaan op de mogelijkheden maar vooral ook de beperkingen van initiële therapie, waardoor in bepaalde gevallen een chirurgisch natraject onafwendbaar wordt. Er wordt finaal stilgestaan bij de langetermijnresultaten van parodontale therapie waaruit zal blijken dat reguliere nazorg en een goede mondhygiëne de sleutel zijn tot succes. In deze duopresentatie wordt elke topic afzonderlijk ingeleid aan de hand van een casus met een specifieke vraagstelling die aan het publiek wordt voorgelegd. Deze casussen zullen voor de lezing worden aangeboden en zullen de basis vormen voor interactie met het publiek waarbij de sprekers de nodige literatuur en argumenten aanvoeren om te komen tot een evidence-based standpunt.

Sprekers:
Prof. dr. Hugo De Bruyn
Prof. dr. Hugo De Bruyn is in 1983 afgestudeerd als tandarts aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij verbleef als assistent op de tandheelkunde van de Rijksuniversiteit te Groningen van 1983 tot 1987 en promoveerde er. Hij behaalde vervolgens in 1988 zijn Masters Degree in Periodontology aan de Lund Universiteit Zweden. Vanaf 1988 tot 2004 was hij werkzaam in het verwijscentrum voor Parodontologie en Implantologie te Brussel. Momenteel is hij hoogleraar en hoofd van de afdeling Parodontologie en Orale implantologie aan de Universiteit van Gent en verantwoordelijk voor studentenonderwijs, specialistenopleiding en wetenschappelijk onderzoek. Dit leidde tot zeven doctoraten. Jaarlijks studeren drie parodontologen als specialist af. Tevens is hij directeur van het postgraduaatprogramma Orale implantologie dat zich richt op algemene tandartsen. Sinds 2008 is hij ook Visiting Professor op de afdeling prothetische tandheelkunde aan de Malmö University Zweden. Prof. Hugo de Bruyn heeft tal van artikelen gepubliceerd in het domein van de orale implantologie en is een veelgevraagd spreker bij congressen en seminars.
Prof. dr. Jan Cosyn
Prof. Dr. Jan Cosyn behaalde in 2000 het diploma van tandarts aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij specialiseerde zich vervolgens in de Parodontologie en Orale Implantologie aan dezelfde instelling en startte een doctoraatsopleiding die hij beëindigde in 2006. Vandaag combineert Dr. Cosyn een privaatpraktijk met een academische functie. Aan de Universiteit Gent doceert hij Epidemiologie, Orale Microbiologie, Parodontologie en Orale Implantologie in de Bachelor- en Masteropleiding Tandarts. Hij is tevens titularis in de master-na-masteropleiding Parodontologie en Orale Implantologie en begeleidt specialisten in opleiding in wetenschappelijk onderzoek. Dit leidde inmiddels tot vier doctoraten. Sinds 2010 werd Dr.Cosyn aangesteld als Professor aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij publiceerde reeds 60 artikels in nationale en internationale tijdschriften. Zijn interesse gaat in het bijzonder uit naar regeneratieve parodontale therapie en esthetische aspecten van solitaire tandvervanging met behulp van implantaten.

Resultaten per pagina Per
  • 21/01/2016
DOLLEN MET PROTOCOLLEN:HET PAROPLAATJE VAN INTAKE TOT NAZORG

Woon een van onze UP-TO-DATE evenementen bij, wij bieden u hier een kwalitatieve en educatieve inhoud, onder leiding van deskundige sprekers.

Resultaten per pagina Per
Close
Gelieve uw persoonlijke gegevens na te kijken en te bevestigen:
Close
Bedankt voor uw interesse en tevens inschrijving voor onze Up To Date symposia. Deze evenementen worden kosteloos aangeboden, maar de plaatsen zijn wél beperkt. Wij zullen u steeds ter bevestiging van uw registratie een mail sturen met enkele praktische zaken.
Close
Onze excuses maar we kunnen uw inschrijving niet bevestigen voor dit event. De plaatsen zijn beperkt voor Tandartsen, Mondhygienisten en Preventie-assistenten.
Close
U hebt zich reeds geregistreerd voor dit Up To Date event. Gelieve aan te klikken indien u nog geen bevestiging heeft ontvangen.
Congrats

Gefeliciteerd!

Gezien de informatie in Uw Profiel, lijkt het erop dat u geslaagd bent. U gaat bijna de praktijk in, dus zouden wij u graag willen blijven informeren over nieuwe CE-cursussen, aanbiedingen en andere bronnen die nu beschikbaar zijn voor u als dentale professional.

Neem a.u.b. even de tijd om uw Afstuderende studenten te bezoeken voor postuniversitaire tips en bronnen voor het opzetten van een praktijk.