Praktijkmanagement

management tandartspraktijk

Bij Oral-B weten we dat werken in en het beheren van een praktijk niet altijd gemakkelijk is. Daarom hebben wij de onderstaande materialen ontwikkeld om uw bedrijf en patiënten succesvol te beheren.

bedrijfsoplossingen tandartspraktijk

Tandheelkunde, een vakgebeied binnen de gezondheidszorg, is eigenlijk een "roeping". Daarom komt het vaak voor dat niet alleen pas afgestudeerde artsen maar ook ervaren, gevestigde tandartsen, mondhygiënisten of praktijkmanagers weinig gefocust zijn op de zakelijke aspecten van een tandartspraktijk. In onze steeds complexere maatschappij zijn de zakelijke aspecten van tandheelkunde steeds belangrijker geworden, zeker voor de "overleving" van sommige tandartspraktijken. Dentalcare.nl biedt een aantal hulpmiddelen en bronnen aan die kunnen helpen bij dagelijkse handelingen en die helpen bij het bereiken van de beste tandheelkundige zorg voor patiënten.

management tandheelkunde, communicatie in tandheelkunde, dentale professionals

Om ervoor te zorgen dat de zaken goed verlopen en dat de beste kwaliteit wordt bereikt, is het management van personeel een constant onderdeel van de organisatie. Het aannemen van personeel speelt in het bijzonder een belangrijke rol bij het aantrekken, vinden en behouden van hooggekwalificeerd personeel.

communicatie tandarts patiënt, tandheelkundige informatie over mondgezondheid

Er bestaat niet één eenvoudige manier om een tandartspraktijk te organiseren die voor iedereen werkt. De dagelijkse handelingen van een tandartspraktijk vereisen een goede organisatie en een effectieve planning zodat de praktijk goed loopt. Dit deel van de praktijkmanagement toolbox zal proberen ervoor te zorgen dat uw praktijk samenwerkt als een team, met als resultaat een comfortabele dagelijkse planning zonder stress.

mondhygiëne benodigdheden, mondhygiëne cursussen

Hygiëne is bijna een vak apart binnen de bredere klinische setting van het aanbieden van orale gezondheidszorg. De hygiënist beschikt over unieke middelen die hij/zij kan overwegen en gebruiken bij het kiezen van de behandelwijze die het best past bij ieder individu. De “toolkit” bevat verschillende items die de hygiënist helpen om deze doelen te bereiken, om tevreden te zijn in zijn/haar rol in de dentale omgeving en om de preventieve specialist in de tandartspraktijk te blijven.

comm-skills
Een van de belangrijkste aspecten van iedere functie binnen een tandheelkundig team is om over uitstekende communicatievaardigheden te beschikken. Communiceren met mensen is een belangrijk onderdeel van de mondgezondheidszorg tussen professionals, binnen het team, met het publiek en in het bijzonder met onze patiënten. Het zou voor iedereen verplicht moeten zijn om de basisprincipes van een goede communicatie te kennen. De toepassing hiervan binnen de mondgezondheidszorg is een absolute "must". Dit onderdeel van de praktijkmanagement "toolkit" gaat over een aantal aspecten van het verkrijgen en toepassen van communicatievaardigheden.
Congrats

Gefeliciteerd!

Gezien de informatie in Uw Profiel, lijkt het erop dat u geslaagd bent. U gaat bijna de praktijk in, dus zouden wij u graag willen blijven informeren over nieuwe CE-cursussen, aanbiedingen en andere bronnen die nu beschikbaar zijn voor u als dentale professional.

Neem a.u.b. even de tijd om uw Afstuderende studenten te bezoeken voor postuniversitaire tips en bronnen voor het opzetten van een praktijk.